Den sortens människor som bara får en att vilja kräkas..

Snåla människor.

Det är en sak att vara ekonomisk, att inte låna ut och ge och ge och ge till någon som aldrig ger tillbaka. Det är fullt förståeligt! Men dumsnåla människor, som gör allt för att slippa ge bort, för att få behålla den sista mackan i brödpåsen. De som ber om att få tillbaka de där 5, 10, 12 kronorna som de med nöd och näppe lånat ut.. Jag vet inte om det bara är jag, men jag skulle tycka det var pinsamt att säga "Du kan jag få tillbaka de där 5 kronorna du lånade av mig förra veckan?" Vad tänker man liksom, "åh jag har så dåligt med pengar", ja då kan jag faktiskt tycka att 5 kronor inte kommer göra dig rikare, om du inte lever på 1 kronors-tuggummin, om det nu är någon som gör det, vilket jag har väldigt svårt att tro.. FEM kronor, är ett, nästan två paket nudlar på Willy's, 5 dl mjölk eller 4 lösgodisar på Ica. Jag kan inte se att någon av de där sakerna skulle kunna göra vilken fattiglapp som helst lycklig!

Om jag har en bil, och till exempel min kära väninna Johanna Svanberg skulle fråga mig om skjuts från stan till bomhus, har jag bensin SJÄLVKLART! Har jag så pass dåligt så att jag inte tar mig någon vart ja då är det väl så. Men skulle hon säga att jag får 20 spänn, som FAKTISKT skulle räcka den sträckan jag skulle behöva åka så är det bara tuta och köra! Jag tror inte att jag med mitt samvete skulle be henne om mer pengar för att jag skulle tjäna på det, jag skulle nog inte känna mig bekväm i det. Däremot skulle Johanna, med all säkerhet, ge mig kanske 40 kr för att vara snäll tillbaka, för att det handlar om att ge och ta, tjänster och gentjänster!

Om jag vill gå ut och festa, men har ingen att gå med, ringer min kära Johanna Svanberg och säger "Hey! Fest ikväll du ska med!" och hon svarar "Jag har inga pengar så tyvärr" så skulle jag gladeligen säga att jag har en flaska sprit, det kanske inte är så mycket men vi kan väl dela! Det skulle betyda att jag kanske inte kan bli lika full som jag kanske hade planerat men jag skulle med all säkerhet ha mycket roligare om jag var lite mindre full men med Johanna, än vad jag skulle ha om jag gick ut aspackad och ensam. Ja ni fattar poängen, ju mer jag ger ju mer får jag. Och det är inte bara jag som vinner på det!

Sen kanske Johanna inte kan erbjuda mig samma saker lika ofta eftersom hon går i skolan och jag jobbar och tjänar pengar, men det som räknas är att jag vet att om hon hade pengar så skulle hon göra samma sak! DET kallar jag för vänskap, lite av en säkerhet skulle jag nog också kunna säga. Man vet om att man gör saker för varandra och jag tror, eller jag har erfarenhet av att jag har bättre relationer med folk som inte är snåla, då jag själv inte är en särskilt snål person! Jag är förvisso inte ens en ekonomisk person, men jag blir iaf motsatsen till snål utav det. Har jag slut på pengar, 2 mackor kvar och är med miss J så skulle jag FÖRIHELVETE inte låta henne titta på när jag äter dem utan jag skulle dela med mig ena mackjäveln till min käraste!

Måste nog säga att den pinsammaste sortens snålhet är när man frågar om kan få låna en tia, en cigg eller något liknande och personen säger att den inte har och man sedan upptäcker att den visst hade. DET är så fruktansvärt PINSAMT!

Nä förfan, dela med er till era medmänniskor, personer ni tycker om, ge och ni kommer att få!

RSS 2.0