16 dagar and I feel good!

Det här inlägget skrev jag i början på förra veckan, sen sparade jag det i utkast för att jag skulle skriva klart det sen men det hände aldrig så nu laddar jag upp det som det är helt enkelt! Ska kika vidare på The Bachelor och sen tänkte jag skriva ett nytt inlägg so keep your eyes open!

Ja jag är så jävla kass på att blogga! Nä men helt seriöst, nu ska jag börja blogga varje dag för jag glömmer bort vad jag har gjort på en timme! Vet inte vart jag ska börja, det blir ett lite flummig inlägg istället.

Jobbet är faktiskt roligt! Jag tycker inte att det är jobbigt att vara au pair, köra hit och dit och laga lunch osv är faktiskt ganska roligt, fattar inte vad det är som är så jävla roligt men ah det käänns jävligt bra!

Lagade KÖTTBULLAR OCH MOS häromdagen, lingonsylt och gräddsås på det, YUM! Ungarna älskade det, dock provade ingen såsen och bara dom minsta tycker om lingonsylt.






Det händer inte så mycket just nu faktiskt. För det mesta stannar jag hemma vid datorn när jag har slutat. Har varit iväg några gånger till olika malls, kört runt och utforskat lite! Åkte fel igår och hittade ändå hem, utan karta, grym jag äär! Det är faktiskt sjukt svårt att hitta här.


Old Orchard är ett mall som är utomhus, ett helt område med massa affärer liksom. Här är jag on my way to Victoria´s Secret som för den delen inte är en särskilt bra, dyrt och dålig kvalité.

Igår var vi på Kohl Childrens Museum, det var väl mest som ett "lekhus". Massa olika rum med olika grejer, typ ett litet bilbliotek, en "grocery store" där barnen fick ta en minikundvagn och gå runt och låtsas handla i mataffären haha.. Ett mini café och en Nicke Nyfiken avdelning fast han heter Curious George här haha, hur man nu tänkte när man översatte namnen.... Det fanns massa massa mer för barnen att göra, sjuukt mkt folk var det och jag tyckte faktiskt att det var fett tråkigt! Ett rum tyckte jag var kul dock, Water Works!







10 dagar i USA!

Idag körde jag för första gången själv till ett ställe jag aldrig kört till, Old Orchard, ett mall som ligger ca 15 min från mig med bil. Det var läskigt men jag kom dit utan problem. Shoppade på Forever 21 och Charlotte Russe. Det blev ett par jeans, en stickad tröja och ett linne, armband och en ring, blev förvånad över att jag har storlek Double Zero på jeans här. Awesome!



Stannade även till på Starbucks innan jag åkte vidare, mot helvetet.....

Av någon anledning så tyckte google maps att det var bättre att ta en annan väg hem än dit så det slutade med att jag helt plötsligt befann mig på Highway I-94. Tre-filigt och TOK-många bilar, att byta 2 filer när man såg att man var tvungen att svänga av var inte coolt! Här är det inte så att folk saktar ner och hjälper dig att byta, nej nej, här får man ta första bästa chans, gasa som fan och ta sig över till den fil man vill till.. Men jag kom hem tillslut iaf, bra jobbat! Var även tillbaka till Old Orchard efter jag slutat, Starbucks vareja! Haha i love it! Det var 11 minusgrader här ikväll, helt sjukt vad kallt det är här, blåser satan!

Jag öppnade ett bankkonto idag så alla donationer är välkomna haha! Nä men det blev iaf CHASE, en bank här i USA. Dom har skitsnygga visa kort, det är en bild på Chicago Skyline på mitt iaf, som jag får om typ en vecka! Har även fixat så att jag spar iaf 100 dollar i månaden, 25 dollar från varje lön.

Jag lagade middag åt alla barnen idag och skötte läsning och läggdags alldeles själv! Det gick faktiskt väldigt bra, kände mig nöjd när jag slutat och gick upp till mitt rum. Jag gillart här!

January 29th ska jag på konsert på the Metro i Chicago down town, fick gratis biljetter av en i bandet, Lucid Ground. Sen efter det blir det feeest, ska bli fett nice =)

Maten förstör mig här, alltså det är mitt största problem här. Jag tycker verkligen inte om någon mat här, det är skitjobbigt verkligen! Starbucks, där gillar jag en Yoghurt och en Juice smoothie från Naked juice, ja det är det enda jag kan säga att jag faktiskt älskar här! Måste få tag på en vågjävel!

Nu skall jag för en gångs skull försöka att lägga mig i tid, har inte somnat före en tolv en enda dag sen jag kom till usa. Natti på er, saknar mina bebisar! ♥

What about now?

From all the things that we are
But are not saying.
Can we see beyond the stars
And make it to the dawn?

Change the colors of the sky.

And open up to
The ways you made me feel alive,
The ways I loved you.
For all the things that never died,
To make it through the night,
Love will find you.

What about now?

What about today?
What if you're making me all that I was meant to be?
What if our love never went away?
What if it's lost behind words we could never find?
Baby, before it's too late,
What about now?

My new life in Chicago

Jag försökte blogga igår, men då var det bara gnäll. Det går verkligen upp och ner hela tiden, allt är så himla nytt och för det mesta konstigt faktiskt. Man känner sig ensam eftersom man inte känner någon och så, vilket är helt naturligt. Det är lilla lilla jag i detta enorma land, själv! Så det är jävligt tufft, jag saknar Robin och Luna såå mycket!

Jag saknar maten, jag gillar inte maten här alls.. När jag är ute och äter så är det för flottigt, för sött, för MKT! Enorma portioner! När jag äter här hemma är det för lite socker och fett, åt nyss en organic yoghurt, inte gott! Den här familjen är väldigt nyttiga av sig, eller rädda för att bli tjocka! Asså portionerna, WOW vad lite dom ääter! asså EN fläskfile på 7 personer?! Man får typ 3 såna där runda små skivor och lite potatis. Det är verkligen en kultur chock för mig, asså jag äter lite hemma, vääldigt lite, men här törs man knappt äta utan att känna sig fet. Helt sjukt! Man får välja mellan Pro Ana eller Biggest Looser i det här landet helt enkelt!

Det är way too much water in the toilets! Man doppar nästan handen när man torkar sig! Det är bara konstigt..
Vattnet går verkligen inte att dricka här, det smakar klor! Det är nåt flourine eller vad det heter, tydligen bra för tänderna. En amerikan på hotellet frågade mig när jag sa att vi inte hade nåt i vattnet (vilket är helt självklar för oss right?) "what do you have for your teeth?" Jag svarade bara "uhm, toothbrush and toothpaste?" Han skrattade! Och dom på hotellet trodde att jag typ klagade för att dom hade "bad water", en kille ställde sig direkt i försvarsläge och sa att det var bra vatten där. Dom förstår inte att vi har RENT vatten, wierd!

Vi var på ett Mall i lördags, kommer inte ihåg namnet men dom hade en butik med riktiga hundvalpar i, precis som på film! :D Så hade dom en tvskärm i föstret med en liten show i, några valpar sprang runt i typ en hage med en matta som såg ut som en fotbollsplan, det stod fotbollsmål där inne och då lekte dom med en "fotboll" haha, såå söta! Undrar dock vart dom tar vägen eller vem som tar hand om dem på natten...




Kassa bilder då jag tog dem med iPhonen...

Vi åt lite på Starbucks också, VERY NICE säger jag bara!



Jag har inte börjat köra bil ännu så man har inte kunnat utforska någonting än, däremot har jag träffat lite folk dom senaste två dagarna! I lördags så träffade jag först en tjej som heter Giulia (Julia), hon bor bara tre hus ifrån mig och våra familjer känner varandra så det är skönt att ha någon nära! Vi var först på ett Café, tog en muffins och en Chai Latte!



Träffade Giulia och hennes kompis senare på kvällen, vi åkte till Evanston som ligger några minuter härifrån där vi skulle gå på en bar. Grejen var att Guilia är 19 så egentligen får hon inte komma in, men det gjorde hon iaf, på kassa ställen. Alltså dom ville ju gå dit men det var bara gamla och äckliga människor där, verkligen inte min grej. Jag lyckades övertala dem att gå på ett ställe som hette The Keg, det är tydligen för ungdomarna på universitetet där i närheten, det lät ju kul tyckte jag iaf! Men asså shit hur amerikaner betér sig och klär sig! Dom dansar som FREAKS, inte alls som på våra nattklubbar, dom skriker, har knappt nå kläder på sig och DJen var nog den sämsta jag hört i hela mitt liv, mixade där han inte alls borde pilla! Så när alla började rasa in så åkte vi hem, den ena tjejen måste vara hemma senast 01.00 så det sög!



Det här var en dessert med varma hallon och blåbär, vaniljglass, grädde och så var det typ som, ja vad ska man säga det smakade som smuldeg, TON med socker, HUGE portion, gick inte att äta mer än ett par tuggor så waste of money!



Budweiser! <3 Tjejerna hade aldrig ens hört talas om BUD! Helt galet!

Idag då! Idag åkte jag helt själv från Winnetka till Chicago down town som tog ungefär 30 min, har aldrig ens gått ut själv här så det var spännande, trodde aldrig att jag skulle hitta till tåget ens men lokalsinne som man har så gick det kanoners! Väl framme i down town var jag tvungen att fråga efter vägen, hade ingen aning om vart jag skulle, var livrädd! Men jag gick 5 blocks, som var VÄLDIGT långt, trodde i flera minuter att jag gått för långt med tillstlut kom jag fram till State Street, tog höger, gick ner till the red line, en subway, en kille visade mig hur fan man köpte biljetten i automaten och visade mig ner till rätt plattform. Mitt i allt letande så dog mitt batteri i telefonen, katastrof! Som tur var så hittade jag på tjejen (från finland) jag skulle träffa och då kändes allt lugnt igen! Vi träffade två till, tog den röda linjen igen till Clark/Divison redline stop där vi från sedan gick till Lucky Strike. Det är ett ställe som har bowling, restaurang och man kan titta på sporten där, det var Bears match, vi vann!! Vi käkade och bowlade, jag förlorade, typ, jag kom trea, jag suger på bowling!!

Sen drog jag och Annika, den finska tjejen hem till henne, köpte godis och kollade på film. Allt godis är för sött, blev ordentligt illamående efter det! BTW, när man äter på restaurang här och man köper läsk, typ ett glas sprite så får man hur mkt påfyllning man vill för samma pris! Awesome! Sen åkte jag hem så det var väl det!

Lite bilder på vägen till tåget/metran.














Men hallå! Hur fan schysst är inte det här då?! Vågade dock inte trycka eftersom jag är rädd för allt som might explode..




Bilder från down town!










I löv them shoes!!!




HAHA, stötte på Rudolf på vägen hem jah!



Nu har jag magsyra som ett djur och det knakar i huset så att jag håller på och skiter på mig så nu ska jag springa upp på mitt rum och sooooova! Imorgon skall jag få köra bil!! :D

PUSS

Sista dagen på hotellet

Ja den dagen är det idag! Hinner tyvärr inte skriva just nu, men ni vet att jag lever och jag ska försöka skriva senare idag så håll ögonen öppna!

XO

Poja - Ingen Stress

Stamford, Conneticut, New York, USA!

Ookej, nu lite update!

I måndags morse klockan 4 satt jag mig i bilen i Gävle med Robin och Kim, jag körde men insåg snabbt att jag var alldeles för trött för det och Kim fick byta av mig, thank god! Jag var inte så ledsen som jag trodde att jag skulle vara, däremot var jag lite sur, jag ville inte åka och att jag var tvungen gjorde mig lite putt sådär! Det kom några tårar i bilen när ingen såg då vi närmade oss Arlanda. Tack så mycket grabbar för att ni ställde upp och såg till att jag slapp åka tåg och vara ensam på Arlanda, guld värt! ♥

Klockan 9.15 lyfte planet mot Heathrow, London. Jag dog. Starten var nog det sjukaste jag varit med om, var så jävla rädd så ja jag vet inte vad, jag grät dock inte! Fattar inte att jag gjorde det, det har verkligen varit min största skräck men jag gjorde det! Landningen var jävligt slirig i London men nä det var fortfarande inte värre än starten. Min vänstra bihåla sprängdes typ på vägen ner, sjukt ont! Buut I survived! Piloten som landade i NY var GRYM på landning, kände knappt alls när hjulen tog i backen, grymt!


Macka med nå kantarellgrejs på första planet, jag smakade kantarell och det var hur vidrigt som helst!


London


Ser du texten? En restaurang på flygplatsen i Heathrow som hette Giraffe.

Jag sov typ hela resan från London till New York, jag var vaken typ första och sista timmen bara. Och tack gode gud för det, det hade tydligen varit sjuk turbulens och folk som flygit 100 ggr var rädda. Hade förmodligen dött om jag varit vaken. Maten på London-NY planet var sjukt god, det trodde jag verkligen inte, kycklingfilé, potatismos och någon sås, great!




Yummie, Creme Brulén såg inte god ut och jag hann däcka innan jag kom så långt haha!


En vääääldigt liten del av USA!





När vi landade på Kennedy i NY så gick det väldigt smidigt, trodde dom skulle vara skitstränga och fråga en massa men jag kom in i landet väldigt fort! Sen väntade vi alla Au Pairer på EN till au pair som var försenad, i typ 1 timme, fett drygt! Sen åkte vi buss med en ASCOOL busschaffis, skitrolig verkligen, han körde som en galning, alla andra körde HELT OTROLIGT galet, de körde fort som fan, polisen stannade oss inte ens när vi åka 70 mph när "the limit" var 55 mph, dom verkar inte bry sig liksom. Såg typ 5 olyckor under 40 min, galet!

När vi kom till hotellet så lämnade vi alla väskor i lobbyn, gick på ett kort informationsmöte där vi fick massa papper, rummen, t-shirts. Sen fick vi käk, välbehövligt kan jag säga. Det var tydligen en pasta buffe, det fanns 2 sorters pasta, ris, sallad och äpplen, vilket de kallade "Fresh fruit". Sen gick jag upp och rummet för att ta en dusch men min väska hade inte kommit till rummet. Väntade i typ 40 min innan den kom, sjukt sega! Sen sov jag typ.

Idag klev vi upp klockan 7, käkade frukost 7.45 och började vårt första möte kl 8.30. Kunde knappt hålla mig vaken där ett tag men det gick bra. Till lunch fick vi något de kallade Taco, skalen var inte alls gula som här, de var mer "degfärgade" och smakade ingenting alls, inte gott! Köttfärsen var inget annat än färs, krossade tomater och typ salt och peppar, INGEN tacokrydda! :O ingen majs, ingen gurka, bara tomater. Guacamolen var däremot GRYM! Men förutom den var det mest smaklöst. Efter maten hade vi "Siesta" (rast) i 3 timmar, då drog vi till The mall och Target, mallet var stort och hade flera våningar men blev inte särskilt imponerad av affärerna alls faktiskt. Target var typ lika som Ica Maxi, bara att de hade typ allt, köpte en plattång och ett mineralpuder för typ 250 kr!! Sen hade vi möte till typ 18.30 eller 19, kommer inte ihåg. Sen fick vi Pizza till middag, smakade helt ärligt skit, det var nog den äckligaste pizzan jag ätit, usch. Jag kommer väga 2 kg när jag kommer hem!


Orientation











Jag och Sara fixade oss och drog ner till mallet igen och tog en runda i "stan" eller vad man säger. För det första så glodde typ ALLA gubbar på en, rätt snuskigt faktiskt haha. En bil som kom och körde stannade mitt på övergångsstället och verkligen stirrade på oss, vi stod kvar och kollade bort och väntade på att han skulle åka men han åkte fan aldrig! Han glodde i typ 5 minuter! Det var riktigt obehagligt så vi sprang in på en kisok istället haha! Alltså det är fan jobbigt att vara snygg i USA ;) Vi drog till McDonalds och sen tillbaka till hotellet där vi tog ett dopp i poolen och simmade lite, fan jag har tränat, precis som jag sa att jag skulle göra! Det trodde ni väl inte?! Trots att man är sjukt trött liksom, jag är fett stolt!






För ett tag sen satt vi nere i lobbyn, jag drack min första öl och det var nice! Chillade där en stund och nu ligger jag i min säng! Delar rum med två tyskar som enbart pratar tyska med varandra, och de suger verkligen på engelska! Vi har två stora sängar och sen har de ställt in en extrasäng som är jätteliten. Det är meningen att vi skall sova en natt var i den lilla men jag tänker fan göra allt för att slippa! Får typ lägga mig astidigt eller nåt så dem inte kan göra nåt åt saken haha!



Nu ska jag fan upp om några timmar igeen, måste sova nu! Skriver så fort jag kan/orkar!

New York City imorgon om det inte blir för mycket snö inatt, det är nämligen a blizzard/snowstorm här just nu, det snöar typ lika mkt som det gör varje dag i sverige ;) Så det finns en risk att det blir inställt.
RSS 2.0