Första familjen

Igår fick jag ett mail från en familj som bodde i Maryland, 45 min från Washington DC. De hade 3 barn på 4 år, 16 månader och 5 månader. Jag hade haft min egen bil, och eget badrum men de bodde på landet. 3 barn som är så små kändes inte rätt och jag tror inte att jag skulle överleva ute i bushen, alltså det kändes som att det skulle kunna vara mysigt osv men med tanke på hur långt det är in till stan så kände jag att jag var tvungen att tacka nej. Att köra 45 min eller ta 3000 olika bussar som man tydligen var tvungen att göra så känns det inte som att man kommer få ut särskilt mycket av fritiden... Jag vet inte, om det inte klickar på en gång så är det nog ingen vidare idé att tacka ja heller så nu väntar jag på nästa familj!

Nu ska jag sova, pussis

Nörd på jobbet!

Nördigast i stan, har en femma (fem minuters rast) på jobbet och sitter vid min laptop haha... Tänkte bara lägga upp det här! Superglad är jag för det! :D

My lovley morningview!



Japp, detta är min fina utsikt såhär på morgonkvisten! Det snöar så det står härliga till och åtminstone igår löd det chaos på vägarna. Vi kommer att åka till Gävle till att börja med och se hur vägen är och sen bestämmer vi oss där om det är värt att fortsätta eller ej!

Nu, frukost, stövlar, ut till bilen och hämta kläder, burr!

Intervju eller inte intervju, det är frågan...

Undrar om det kommer att gå att ta sig iväg imorgon, det är ju totalt kaos på vägarna. På vägen till gästrike hammarby är ju inte ens att tala om! Höll fan på att kissa på mig hela vägen haha.. Nä men seriöst, helt snötäckta vägar, SNORhalt, vågade inte köra fortare än 60 på motorvägen och det blåser utav bara helvete! Det var 34 anmälda avkörningar på två och en halv timme idag!!! Plus alla de som inte ringt in..

Jag är inte direkt orolig för att jag ska köra av, vet att jag inte skulle våga köra nå fort, men någon annan kan ju krasha in i en, vissa är bara helt galna. De kör om och någon kilometer senare kan man vinka till dem i diket! livsfarligt..

Nu ska jag lösa klart mitt korsord, adjöken

Au Pair intervju och bilproblem.

Min comeback i bloggandet var ingen succé, det ser vi ju allihopa. I flera dagar har jag tänkt sätta mig framför en dator och skriva att: IMORGON, ONSDAG, 10 NOVEMBER KL 12 SKA JAG PÅ AU PAIR INTERVJU I MUPPSALA! Men sådärja, då var det skrivet, även om det tog några dagar så blev det väl jävligt bra eller hur? ;)

Just nu håller jag på och tvättar hemma hos mamma, fick ta över Robbans maskiner som han var klar med, tack och lov för det! Annars hade jag fått åka naken till uppsala, vilket iaf jag inte skulle rekommendera i det här jävla vintervädret....

Det blir övernattning i Gästrike Hammarby inatt så är det bara att åka imorgon eftersom Marie skall följa med mig och vara både ett grymt sällskap och moraliskt stöd ifall det blir snöstorm haha..

MIN BIL! Det är något FEL på MIN BIL! "CHECK ENGINE"-lampan lyser! Vi stannade och kollade, jag och Rebecka igår, ringde pappa och fick instruktioner för vad jag skulle göra, kollade oljan (vilket jag faktiskt redan visste hur man gör!!) och det var SOPSLUT! Livsfarligt!!!!! Jag trodde att bilen skulle explodera, sprängas, totalt tvärdö och ta mig med sig! Det tror jag fortfarande! Den lyser och den kommer dö på vägen till eller från uppsala..........

Btw så knäppte vi även ett foto på när jag fixade bilen där på macken..

Gröna bockar, GILLA!

4 november 2010

Okej, då ska jag försöka ta och komma tillbaka till det här med bloggandet.. Har knappt suttit vid någon dator sen jag skaffade en iPhone, och det går tyvärr inte att blogga från den av någon konstig anledning...

Allt spånande och snackande om Au Pair de senaste 3 åren har nu kommit igång på allvar! Jag har under de senaste veckorna finslipat på min "application", samlat in referenser osv. Igår blev den äntligen godkänd!!! :D

Just nu väntar jag bara på ett samtal från en tjej som ska ha intervju med mig i Uppsala, hon skulle ringa och boka in en tid och jag hoppas hon hinner höra av sig idag! Hälsoundersökning har jag som tur var redan bokat in för en månad sen så har tid nästa fredag kl 9, jag är livrädd för den! Jag hatar allt som har med nålar och sprutor att göra så ja besöket kommer nog att innehålla en del tårar, vuxna jag! Men det ska bli skönt att ha det klart också, då är det bara visum och lite smått kvar att göra när jag fått en familj. Så fort jag varit på intervju så sätter nämligen matchningen med familjer igång och jag är sjukt nervös faktiskt. Nu känns det verkligen att det är på riktigt och jag kan inte vänta på att få kliva av planet i New York!

Jag har varit inne en del på Cultural Care tidigare men efter en hel del jämförelser och tänkande har jag kommit fram till att jag vill åka med Skandinaviska Institutet. Mestadels för att de är billigare och dels för att deras ansökan är så sjukt mycket enklare än CC's. Innan jag ändrade mig så började jag med deras ansökan och det är såå mycket papper att jag blev förvånad när jag gick över till SI, allt är online! Man behöver bara skriva ut ca 10 papper, fylla i och scanna in på datorn och sen ladda upp på din inloggning, superenkelt! Därför kan man också själv bestämma hur fort man vill att det skall gå! Jag bestämde mig för ca 2 veckor sen, och det som egentligen har tagit tid är att vänta på referenserna vilket du får vänta på oavsett vilken organisation du väljer. Tummen upp för Skandinaviska Institutet (Y)


RSS 2.0